dimarts, 2 de febrer del 2010

El Modernisme a Catalunya

El Modernisme fou un ampli moviment cultural que es produí a Catalunya entre els anys 1892 i 1911 i que coincidí i es relacionà amb altres modernismes sorgits a Europa en el mateix període. El Modernisme català tractà d'inserir l'art a la totalitat de la vida social, i en aquest sentit abraçà des de l'arquitectura -Gaudí, Domènech i Montaner- i la pintura -Casas, Rusiñol- fins a la literatura, passant per l'escultura -Josep Llimona-, el moblisme -Gaspar Homar-, l'orfebreria -els Masriera- o el cartellisme -Camps, Casas, Riquer.


Entra en la pàgina web Gaudí i el Modernisme i consulta algunes obres representatives d'aquests artistes. Després, fes un resum de les característiques comunes que presenten.

1 comentari:

  1. La casa Batlló d'Antoni Gaudi, màxim representant del modernisme català, l'edifici compleix les caracteristiques del modernisme i sobretot la de Gaudi que era un arquitecte modernista tant extremista que la casa té formes geocèntriques molt interesants,a les fotos de la casa batlló veiem parabolisme, hiperbòles, etc..

    Les característiques de aquesta obra i del modernisme són:

    -Predomini de la corva sobre la recta.
    -Busca molt detallisme per buscar una estetica perfecta.
    -L'us frequent de factors vegetals i naturals.
    -Asimetria de les formes.

    La casa Batlló com altres obres de Gaudi tenen una plasticitat i unes formes pròpies i úniques.

    La casa Batlló és la remodelació d'una antiga casa de Barcelona, està inspirada en la natura.
    Les parets són decorades amb mosaics de colors orgànics.

    Aquesta és una de les obres principals de Gaudi visitada diariament per multitud de turistes a Barcelona, però mai arribara a la importància de la Sagrada Familia, l'obre mestre de Gaudi.

    Alejandro Montañez Marquez
    1R BAT B

    ResponElimina